Voorwaarden--------------------------------------------------------------------------------------

Algemeen

Drie zaken zullen in eerste instantie het belangrijkst voor u zijn:
De totale huursom, inclusief alle toeslagen en eventuele kortingen
Is de betreffende wagen voor mij beschikbaar
Wat kan wel en wat niet

De laatste vraag krijgt u beantwoord op deze pagina.

Voor de kostenberekening en vragen over beschikbaarheid verwijzen wij u naar het informatieformulier, elders op deze site.
Beschikbaarheid van de wagen:

 • Stap 1: Vul eerst het formulier omtrent beschikbaarheid elders op deze website in.
 • Stap 2: Een correct emailadres zorgt ervoor dat wij kunnen berichten over de prijsstelling en eventuele beschikbaarheid.
 • Stap 3: Nadat u het verzoek heft verzonden krijgt u een bevestiging van ontvangst.
 • Stap 4: Aansluitend geven wij u aan hoe u definitief kunt reserveren.
Reisannulering :


De volgende kosten zijn van toepassing bij het afzeggen van de reis:

 • Vanaf datum boeking tot 31 dagen voor vertrek: g╚╚n kosten
 • 30 tot 15 dagen voor vertrek: $300.00.
 • Tussen 14 en 4 dagen voor vertrek: 60% van de reissom.
 • 3 dagen of korter voor vertrek: volledige reissom.

NB: Voor het afzeggen van een enkele reis zullen enkele-reis-toeslagen niet worden gerestitueerd. "No shows": cli╬nten die niet op de dag van aankomst bij het verhuurstation zijn gearriveerd, of zij die, om welke reden dan ook de wagen niet afnemen, zullen worden beschouwd als cli╬nten die de reis op het allerlaatste moment afzeggen, bijgevolg waarvan zij de volledige reissom verspelen.
Wagenuitrusting en persoonsgebonden uitrusting :

 • Standaard Kits: (in alle wagens aanwezig)
  Waterslang, vuilwaterslang, Handleiding, 110v adapter, extra accu en eerstehulpdoos.

 • ţConvenience Kitsţ: Per persoon en per trip zijn tegen een vergoeding van $70.00, zgn. Convenience Kits beschikbaar. Het in totaal beschikbare aantal pakketten is niet groter dan het aantal beschikbare bedden.

 • Deze pakketten bevatten eigenlijk alles wat u onderweg per persoon nodig heeft, zoals dekens, lakens, kussen en sloop, kleine doek en handdoek, badlaken, bord, broodplankje, soepkom, kop, glas, mes, vork en lepel.

 • Daarnaast, per voertuig: braad- en kookpannen, koffie- en theepot, fluitketel, mengkommen, blik- en flessenopener, kurkentrekker, snij- en broodmes, klopper, zaklamp, schroevendraaier, kleerhangers, schroevendraaierset sapcontainer, hand- en theedoeken, asbak, emmer en vuilnisemmer, stoffer en blik.

Al het servies is van aardenwerk.

Optionele extraÝs:


 • Campingstoel - $9.00; bijl - $9.00; kinderstoel - $35.00; babybedje - $45.00; Toaster - $12.00; TV/VCR - $50.00
 • Geen van deze extraÝs kan vast gereserveerd worden en is alleen maar beschikbaar op basis van ýwie het eerste komt, die het eersteÍ.ţ
 • Campingidsen zijn beschikbaar.
Credit Cards :


Op de stations accerpteren we VISA, Mastercard en American Express (Amex) voor het geval u met een kaart zou willen betalen. Voor de borg bij aflevering/vertrek is een creditcard noodzakelijk.
Klant-instructie :


Er gaat voor elk vertrek ongeveer 45 minuten tot 1 uur zitten in het u vertrouwd maken met de werking van de wagen, de instellingen, knopjes en metertjes en in het bijvullen / legen van het watersysteem. Om het onderweg nog eens na te lezen zijn er instructieboekjes voorhanden in de meest gangbare talen als Japans en Italiaans, maar ook in het Nederlands, Duits en Engels.
Kortingen :


Voor boekingen voor reizen van 30 dagen en meer geldt 5% korting te berekenen over het per dag terief. Bij reizen van 40 dagen geldt een korting van 10% van het dagtarief.
Voor langere reizen is de premie voor de WA-/cascoverzekering tot maximal 30 dagen verschuldigd.
Kortingskaarten :


Op het verhuurstation krijgt u een kortingskaart mee ten behoeve van overnachtingen op KOA-camping.
Rijbewijs en bestuurder :


De minimale leeftijd voor het besturen van een motorhome / RV is 25 jaar. Bestuurders dienen in bezit te zijn van een geldig rijbewijs uit het land waar de bestuurder woonachtig is. Een international rijbewijs bevat in het algemeen geen letter Engels en is daarom ook niet vereist. Heeft u toevallig een international rijbewijs dan kan dat in noodgevallen dienen als legitimatie op een camping, zonder dat u uw waardepapieren hoeft achter te laten.
Te vroeg of te laat ingeleverd :


Komt u te vroeg van uw reis terug dan volgt er geen restitutie van de reissom of het gerelateerde gedeelte daarvan. Komt u te laat terug op het eindstation, dan brengt men u $30.00 per uur, met een maximale uitloop tot 4 uur in rekening. Bent u nog later terug dan wordt voor de rest van de dag een volle dag huur in rekening gebracht.
Verkeersovertredingen en boetes :


De huurder is volledig verantwoordelijk voor door hem of haar begane overtredingen van regels, al dan niet in het verkeer. Voor achteraf, dus na vertrek ontvangen boetes kan een administratieve toeslag worden berekend van: $25.00
Brandstofverbruik :


De kosten van brandstof onderweg zijn voor rekening van de huurder. Alle voertuigen worden voor vertrek voorzien van 1/4 tank brandstof. Van onze klanten verwachten wij dat zij de wagen met dezelfde ║ e tank brandstof weer afleveren. Bij grote afwijking zal de huurder worden belast met $75.00 per kwart tank. Er wordt geen garantie afgegeven over het brandstofverbruik. In doorsnee bedraagt dit 1 liter op 4 ç 5 kilometer.
Verzekeringen :


Alle voertuigen zijn WA verzekerd (PLPD) met een maximum van $ 5 miljoen per gebeurtenis. Deze verzekering dekt dus de schade die aan anderen door een ongeval met uw voertuig wordt toegebracht.

Omdat 95% van onze klanten in het verleden de voorkeur gaf aan een ruimere dan de WA-dekking, hebben we besloten het ook het casco-gedeelte, met een eigen risico van $500.00 per schadegeval, in de huurprijs op te nemen. U bent als huurder dus WA-/casco (vol casco) verzekerd, vergelijkbaar met de dekking zoals die in bijvoorbeeld de BeNeLux geldt. Een geruststellende gedachte. Deze $500.00 is hetzelfde bedrag dat u bij overdracht als borg bij ons achterlaat.

U kunt nog meer zekerheid verlangen. Dat kan met behulp van de VIP-toeslag die erin voorziet dat u voor $6.00 per dag, tot een totaalbedrag van $2,500.00 bent gevrijwaard van extra kosten bij ongeval of uitval van het voertuig. Bij toevoeging van de VIP-dekking bedraagt de borgsom bij vertek $300.00

Let wel op: bij alle in Canada voorkomende schades is het absoluut verplicht een gewaarmerkt politierapport op te laten maken.

Let nog beter op: Eigen-schuld-schades zijn schades die u zelf had kunnen voorkomen. We doelen op parkeer-, achteruit-rij-schade, dak-/aircoschade als gevolg van laaghangende takken (ze hingen er al voordat u kwamÍ), verkeerde inschatting van de hoogte van uw wagen of het vervelende viaductÍ Deze komen Niet voor vergoeding in aanmerking. Tot een bedrag van maximaal $5,000.00 kunt u daarvoor zelf worden aangesproken. Laat dus altijd even iemand uitstappen om toe te zien bij het uitvoeren van ýmoeilijke verrichtingenţ.
Onderhoud en reparaties :


De huurder dient er tijdens de reis op toe te zien dat alle vloeistoffen, zoals olie en koelwater op peil blijven. Schade en gevolgschade aan het voertuig, als gevolg van het niet nakomen van deze verplichting is volledig voor rekening van de huurder.
Afstanden :


De huurder houdt zelf de verreden afstanden bij. Na terugkeer worden extra verreden kilometers verrekend met hetgeen vooraf is afgesproken. Restitutie op niet verreden kilometers vindt niet plaats, terwijl te veel gereden kilometers worden verrekend tegen een kilometerprijs .30 cent per kilometer.
Minimum huurperiode :


minimum huurperiode 7 nachten
minimale huurperiode voor reizen die op een andere bestemming eindigen dan dat ze zijn begonnen is de huurperiode 14 nachten.
Naar Űt Noorden:


Bezoek aan het hoge noorden, zoals Alaska, het noordwesten, Yukon en Nunavut Territories is in beginsel toegestaan, maar moet uitdrukkelijk vooraf zijn overeengekomen en van de zijde van de verhuurder schriftelijk zijn bevestigd.

De huurder blijft in alle gevallen zelf verantwoordelijk voor reparaties en vergoeding van kosten bij bezoek aan deze gebieden.
Enkele reizen :


Enkele reis boekingen zijn in Oost Canada, vanuit Toronto en Montreal alleen mogelijk naar Toronto en Montreal en bovendien alleen in bepaalde periodes. Van Toronto naar Montreal alleen voor 14 juni en in omgekeerde richting alleen na 15 september. Nb: 14 nachten is de minimum huurperiode bij enkele reis.

In West Canada zijn er meer mogelijkheden voor Enkele Reis.


Optionele ExtraÝs (alleen indien op voorraad) :


Mountain Bikes ´ Fietsenrek ´ Kleuren TV met ingebouwde videorecorder ´VHS ´ Bijlen ´ Ligstoelen ´ Magnetron ´ Toaster ´ Kinderstoeltjes. NB: We zijn graag bereid eventueel te bemiddelen bij het vooraf huren/reserveren van zaken als kanoÝs. Een en ander bij de locale verhuurders / verenigingen.
Huisdieren.... :


Sorry, huisdieren zijn in het geheel niet toegelaten. De huurder aanvaardt alle verantwoordelijkheid voor het niet nakomen van deze afspraak. Mocht achteraf blijken dat deze afspraak voor zeer korte of voor langere tijd geschonden is komen de kosten van ontsmetting / reiniging / reparatie voor rekening van de huurder. Voor de goede orde: alleen al de kosten van volledige en afdoende ontsmetting komen uit op $250.00.
Afleveringskosten :


Nieuw voor 2005!! De afleveringskosten zijn opgenomen in de huurprijs. Dus g╚╚n toeslagen meer voor toiletchemicali╬n, propaangas en transfer naar het verhuurstation.
Aansprakelijkheid :


Huurder is zelf verantwoordelijk voor de kosten van overnachtingen, hotelkosten, extra autohuur en andere bijkomende kosten ingeval van het uitvallen van het voertuig. Om het risico te beperken kan een VIP-verzekering worden afgesloten. Zie onder het kopje Verzekering.
Borgsom :


Voor vertrek wordt u ter plaatse verzocht om een machtiging voor de borgsom die vervolgens per creditcard wordt verrekend. De borg wordt weer ongedaan gemaakt na de eindinspectie bij terugkeer en de eventuele verrekening van openstaande posten.

Borgsom :
 • $500.00 indien u CDW verzekerd bent (standard)
 • $300.00 indien u VIP-dekking heft aangevraagd.
Specials :


Take 10!.10 dagen arrangement voor (omgerekend en uiteindelijk) $8.00 per dag *.... Inclusief 10 nachten huur, 500 km reisafstand, afleveringskosten, CDW verzekering met $500.00 eigen risico, & 2 convenience kits.

 • 10 nachten MHC24: $ 650.00 + tax/li>
 • 10 nachten MHC28: $ 700.00 + tax.

Zolang de voorraad strekt: beginnen in Toronto v██r 25 april 2005. Verlenging mogelijk tegen de normale dagtarieven zonder extra kilometers. Convenience kits kosten slechts $50.00. Niet in combinatie met andere aanbiedingen. Moet onder de noemer "TAKE10" worden geboekt / aangevraagd. Wilt u 20 dagen weg dan mag u gerust 2x "TAKE 10"laten reserverenÍ.

10 Nachten extra voordeel. Zouden we alle normal bijkomende kosten weglaten, zoals CDW verzekering ç $180.00; afleveringskosten $125.00; Kits $140.00; 500 km $125.00, dan kostte het hele pakket $570.00, dus voor een MHC24 motorhome zou dit aanbod betekenen: slechts $8.00 kale huur per dag!!

Bagageopslag :


Hoewel natuurlijk uiteindelijk altijd voor eigen risico, willen wij er graag voor zorgen dat overbodige bagage tijdens uw reis veilig wordt opgeslagen. Zo hoeft u bijvoorbeeld niet met alle koffers te blijven sjouwen en kunnen vliegtickets in de kluis worden bewaard.
Vervangend vervoer :


Natuurlijk is er ons alles aan gelegen de aangevraagde wagen aan u te leveren. Onvoorziene omstandigheden kunnen ons dwingen tot een zo gelijkwaardig mogelijk alternatief. Wij houden ons het recht voor uit te wijken naar een iets grotere of iets kleinere wagen. Mocht het een grotere wagen zijn dan spreekt het voor zich dat daar geen extra kosten of toeslagen aan verbonden zijn. In het geval van een kleinere wagen zullen wij ter plaatse het prijsverschil met u verrekenen.
Transfers :


In de huursom zijn de kosten van transfer van en naar de dichtstbijzijnde internationale luchthaven opgenomen. Voor Toronto is dat Pearson International en voor Montreal de luchthaven Dorval, aan de zuidzijde van de stad. Gelijkgesteld aan de luchthaven zijn de transfers van en naar de luchthavenhotels. Transfers van en naar down town Toronto of Montreal zijn niet voor onze rekening.

Montreal: Our company provides complimentary transfers from Dorval Airport or Dorval airport area hotels only. Due to the distance from the rental station to downtown Montreal and Mirabel Airport, complimentary transfer does not apply.

NOTE: We adviseren cli╬nten van overzee eerst een te overnachting te maken in Canada alvorens zich te vervoegen bij het verhuurstation. De meeste internationale vluchten komen pas laat in de middag aan, zodat er na alle formaliteiten op de luchthaven geen tijd meer is bijtijds op het verhuurstation aan te komen. Overigens nog los van het gegeven dat vermoeidheid een tol gaat heffen. Wij willen u graag over de eerste overnachting adviseren. Overigens kunt u tegen een vergoeding van $75.00 Űs morgens al op het verhuurstation terecht in plaats van Űs middags.
Routebeperkingen :


Er zijn gebieden waar u zich met uw motorhome niet mag bevinden: in Mexico, Death Valley (van 1 mei tot 30 september), downtown New York City, of Logan's Pass - Montana. U kun tee boete oplopen van $ 900.00 en iedere vorm van schade komt volledig en zonder enig voorbehoud voor uw eigen rekening.


 

Canada
Language Choice