Toronto

Bestemming Toronto, Ontario

Transfers : Luchthaven en alle luchthavenhotels
Afstand tot luchthaven : 30 km (Bolton)
Afstand tot downtown Toronto : 50 km
Motorhome inleveren tussen: 8:30AM en 11AM
Motorhome ophalen tussen 13.00 en 16.00 (tijdens openstellingsdata)
Gesloten op zondagen en nationale feestdagen

Gunstige camping voor Toronto City : Indian Line Conservation Area.
Adres : 7625 Finch Avenue Toronto.

Aanrijroute : volg Finch west ; vanuit Toronto gezien ten westen van Hwy 427 en even ten noorden van de 401.

Voor stadsbezoek: parkeren even ten zuiden van de Hwy 401 bij Yorkdale Shopping Centre en van daaruit met The Rocket-train naar Union Station in downtown Toronbo.

Toronto, is een geliefde, vriendelijke, cultuurrijke, schone en veilige stad, vlakbij een van de grootste wereldwonderen - Niagara Falls -. Een stad die met haar skyline die van steden als London en New-York minstens evenaart. Toronto is de grootste stad van Canada, de vijfde stad van Noord-Amerika, en de hoofdstad van de provincie Ontario. Ongeveer een derde van de Canadese bevolking woont in een straal van twee uur autorijden.

Een kleine greep uit wat Toronto zelf, op loopafstand van elkaar, te bieden heeft:

Vanuit downtown Toronto, is het maar een kleine wandeling tussen de Sky Dome, de CN Tower, eindeloze - overdekte - winkelmogelijkheden, top theater, het Waterfront, de Toronto Islands en de uitnodigende keuken.

Binnen de stadsgrenzen, maar wat verder weg van het directe centrum: Casa Loma, Black Creek Pioneer Village en wanneer u met kinderen bent het Science Museum.

Op een uur rijden buiten de stad vindt u dÈ touristenattractie Niagara Falls, maar ook de wijnregio en alle mogelijkheden voor buitenzctiviteiten.

De stad Niagara Falls, Ontario, is gebouwd bij een van de 's wereld grootste natuurwonderen: de Niagara Watervallen. Iedere minuut donderen 150 miljoen liter water over de rand van de watervallen. In regenjas kunt u genieten van het natte, opstuivende en donderende geweld, of aan boord van de Maid of the Mist, tot bijna in de watervallen varen.

Het Port Severn landschap is een werspiegeling van al datgene dat generaties van schildersheeft bezig gehouden. Ontspan langs de oevers van de grote en kleinere meren. Of adem de ongerepte natuur in bij een bezoek aan het befaamde Algonquin Provincial Park, waar wolven nog huilen en spookachtige geluiden de nachtelijke stilte verbreken.

Laat u betoveren door de kleurenpracht en de geluiden van de dagelijke Wisseling van de Wacht - ceremonie (van midden juni tot en met augustus) op het grote grasveld voor de statige Canadian Parliament Buildings.

Breng een dagbezoek aan de historische huisjes en kunstenaarswinkeltjes in Merrickville, welk plaatsje als een van de meest schilderachtige van Canada wordt beschouwd.

Volg het historische Rideau Canal met de vele sluisjes, proef Canada's trots, de zoete maple syrup en loop door de pittoreske historische en charmante dorpsstraatjes langs de oevers: proef de zomer tijdens de "Sunset Ceremonies" in Kingston's Fort Henry waar gedisciplineerde militaire oefeningen worden nagespeeld met militaire muziek, gebulder van kanonnen en spetterend vuurwerk.

Ga op ontdekkingstocht door het gebied van de 1000 Islands (in werkelijkheid 1.800 op een boottocht langs de met bomen begroeide huisjes, vorstelijke paleisjes en eigenaardige bouwwerkjes langs de oevers. Lanark County is de "Maple Syrup Hoofdstad van Ontario."

Uw bezoek aan Grand River Country zal u altijd bijblijven. Proef, tussen het zwart, de kleuren van de Mennoniten-gemeenschap - rond Waterloo en Kitchener. Alleen alSt. Jacobs Farmers' Market, een van de oudste markten van Canada, is een bezoek waard. De plaats voor verse groente, traditionele quilts, handwerk en huisgemaakte artikelen. En als klap op de vuurpijl, op sommige dagen, de farmers-markt zelf, met de veiling van vee en andere, soms exotische, dieren.

Heeft u Ontario al vaker bezocht en zoekt u iets dat totaal anders is? Wat te denken van de Manitoulin Eilanden, ten noorden van - en per veerboot bereikbaar vanuit - Bruce Peninsula. Manitoulin is het grootste zoetwater eiland ter wereld biedt de stilste stranden, mini-dorpjes in indiaanse sfeer, maar vooral een ongekende rust in alle jaargetijden.

Wilt u mÈÈr ontdekken in Ontario? Please click
 

Canada
Language Choice